Kel gluteeniga kana kitkuda ei ole, kasutage Santa-Maria tortillasid(Müügil uued spetsiaalsed pitsa-tortillad!). Olin pettunud, kui lugesin, et ka maisi omadel on valmistamisel kasutatud nisujahu(kui ma ei eksi, siis täistera omadel oli see nisujahu protsent isegi väiksem.). Kel, aga gluteen menüüst kindlalt väljas, siis toimetage järgmiselt :)
Gluteenivabade tortillade valmistamine
Foto: Erakogu |
Vaja läheb:
2 tassi = ~500ml jahu (gluteenivaba jahu. On erinevaid. Tavalist Sunnuntai gluteenivaba jahu olen ostnud Rimist!)
1 tl soola
1,5 tl küpsetuspulbrit
2-3tl oliiviõli
3/4 tassi vedelikku (kas käesooja vett või (laktoosivaba) piima
(Taignasse võib omal soovil lisada ka muid maitseaineid. Näiteks pipart, küüslaugusoola või muid vürtse.)
Kõigepealt sega kausis kokku kuivained. Seejärel lisa juurde vedelik ja õli. Sõtku umbes 2-3min, kuni moodustub ühtlane pall. Nüüd lase taignal rätiku all seista umbes 15min (Tainas küll ei kerki, kuid vajab natuke niisama olemise aega!).
Jaga tainas 6-8 palliks ning veereta nad ühtlasteks ja lase kaetult veel 20min seista(nii, et pallid omavahel kokku ei puutu).
Jahusel laual töötades(ühe palliga korraga) pressi pall sõrmedega ca 10cm läbimõõduga kettaks ning siis rulli õhukesteks (ca 3-4mm) ketasteks.
Kuumuta pann (NB! ILMA õlita) ning prae tortillad kummaltki poolt 30sek. Pane taldrikule ning kata kohe fooliumiga.
Nüüd kui tortillad on valmis, kata need pitsa valmistamiseks mõeldud tomatipastaga. Lao peale omal vabal valikul kate. Minu eelistuseks on tavaliselt krevetid, makra, ananass ja paprika. Kõige peale (laktoosivaba)juust ja parmesan(samuti laktoosivaba).
Küpseta 200'C ja umbes 10 minutit.
Nämmmmmmmm!
2 comments:
Kust saad gluteenivaba makrat?
Siin on väike error jah :( Vabandan. Jäta makra ära!
Post a Comment