Follow this blog with Bloglovin :)

Follow on Bloglovin

Wednesday, May 29, 2013

Rullbiskviit maasikatega

Kõik retseptid, mida blogis jagan, on gluteeni- ja laktoosivabad(või vähendatud laktoosisisaldusega), pärmita ning enamasti ka ilma valge suhkruta valmistatud. Kõik need toiduained on mulle vähemal või rohkemal määral keelatud!

Foto: Erakogu
Vaja läheb:
6 muna (toasooja)
½ tl vaniljesuhkrut 
6 spl maisitärklist
näpuotsatäis soola
6spl palmisuhkrut (kasutada võib ka mett või soovi korral tavalist suhkrut)
1 vanilje laktoosivaba koorejogurt 
maasikaid(mina kasutasin värskeid)

Munad jagada kollased ühte ja valged teise kaussi. Kollastele lisada vaniljesuhkur ja suhkur(Mina piirdusin 1spl, aga ainult tervislikel põhjustel. Kui tohite suhkrut süüa, pange õige kogus, muidu jääb biskviidi maitse tuimaks ja pisut maitsetuks!) ning valgetele näpuotsatäis soola.
Vahustatud munakollastele lisada 6spl maisitärklist.

Nüüd vahusta valged. Kui valged vahus, lisa väike kogus munavalget kollastele juurde. Sega! See aitab maisitärklisel ühtlasemalt ära seguneda, et taignasse tükke ei jääks. Kui maisitärklis ja munad korralikult segunenud, lisa ülejäänud munavalged ning sega veelkord segu kergelt läbi. 
Küpsetuspaber plaadile, taigen peale ning 180 kraadiga umbes 15minutiks ahju. (Soovitan jälgida, sest ahjud võivad erinevalt küpsetada!)

Samal ajal, kui põhi ahjus, haki ära maasikad. Kogus vali ise.
Tegelikult võib rullile vahele keerata mida iganes. Nt banaane, hautatud õunu kaneeli ja meega, moosi.. Kui soolikad kannatavad, siis kohupiima või miks mitte ka vähendatud laktoosisisaldusega vahukoort. See maitseb muideks paremini kui päris!

PS! Põhi tuleb rulli keerata soojana, sest muidu võib ta murenema ja murduma hakata. Nii, et kohe kui biskviit ahjust välja võetud, hakka tegutsema.
(Väike tip, kui rull ei taha rullis püsida! - Võta umbes kolm hambaorki ja torka ots kolmest kohast kinni.) Nüüd meistriteos paariks tunniks külmikusse ja paari tunni pärast võib hakata teed või kohvi  keetma.

Niisutage biskviiti kindlasti millegagi(mahl või mis iganes muu kaval nipp  pähe tuleb :)), muidu jääb rull kuivaks!

Äärmiselt lihtne valmistada, maitsev! ning võib öelda, et ka päris tervislik :)

Kui keegi katsetab, siis andke teada, mida teie rullile vahele keerasite. Võimalusi on ju niiiniiiii palju!

2 comments:

Unknown said...

Kas see jogurti ja maasika segu seal vahel jääb piisavalt tahke?

Helina A. said...

Mina kasutasin seda laktoosivaba koorejogurtit(vanilje oma) ja see hangus kenasti vahel ära. Soja vanilje puding jäi isegi vedelam ja muutus seistes veel vedelamaks.

Kui Sa võid suhkrut süüa, siis raputa kindlasti suhkrut veel vahele, sest muidu jääb liiga tuim. Või siis määri kiht moosi jogurtikihi alla.