Follow this blog with Bloglovin :)

Follow on Bloglovin

Tuesday, June 11, 2013

Rabarberi-maasikakook

Üks labaselt lihtne ning 100% gluteeni- ja laktoosivaba rabarberi-maasikakook :)

Foto: Erakogu
Vaja läheb:


värskeid maasikaid
rabarbereid (umbes 3 keskmist vart)
6 muna
6 spl maisitärklist (võib kasutada ka gluteenivaba jahu)
8-9 spl palmisuhkrut (või 6 spl tavalist valget suhkrut)
näpuotsatäis soola
½ tl vaniljesuhkrut 
kaneeli

Haki rabarberid eelmisel õhtul valmis ning jäta kaneeli ja suhkruga ööseks seisma. (Mainin taaskord igaks juhuks ära, et mina tavalist suhkrut ei söö ja panin nad likku hoopis mee ja kaneeliga.)

Löö munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga vahtu ning sega juurde 6 spl maisitärklist. Peale seda vahusta munavalged (näpuotsatäie soolaga) ning sega munakollastega kokku. Taaskord ei tohiks liiga usin olla ning kogu õhku välja segada, muidu ei jää biskviit õhuline. 

Hea oleks, kui küpsetamiseks oleks ümmargune lahtikäiv vorm, aga loomulikult saab ka mõne teisega :) 
Vala segu vormi ning puista peale hakitud rabarberid ja maasikad (PS! Mitte valada rabarbereid koos kausi põhja kogunenud vedelikuga.). Neid võib kohe mõnuga panna(annavad koogile magususe ja mahlasuse). 
Patsuta rabarberid ja maasikad pisut taignasse ning puistada peale veel (palmi)suhkrut ja kaneeli. 

Küpseta 180 kraadiga niikaua kuni kook on valmis(30-45min!? Sõltub ahjust ning peale pandud rabarberite ja maasikate kogusest.)
Kindlasti tikuga kontrollida!

Kook on suviselt kerge ja õhuline.
Eriliselt meeldib magusa ja hapu maitse omavaheline kombinatsioon.

Uhh, eile tegin - söödi käest ära, täna tegin ka - söödi veel kiiremini käest ära!

Head isu! :)

(PS! Palmisuhkur on väga hea karamellise ja maheda maitsega, kuid kui seda küpsetistes kasutada, peab igaüks oma maitse järgi doseerima. Kindlasti ei saa teda tavalise valge suhkruga võrdsustada, sest jääb oma magususelt päris parajalt alla.)

No comments: