Follow this blog with Bloglovin :)

Follow on Bloglovin

Sunday, March 31, 2013

Banaani-kookose pannkoogid

Tegin banaanipannikaid! Jälle :)
Foto: Erakogu
Imehead!!!

Vaja läheb:

banaani(küpseid)
kookoshelbeid
muna
vanillisuhkrut
(Soovi korral võib lisada ka suhkrut/datleid, kardemoni ja/või  kaneeli. Olge loovad! Aga enne maitske taigent, sest banaanid annavad päris arvestatava magususe.)

Ega siin suurt teadust ei olegi. Püreesta banaanid, vahusta munad ja sega kõik kokku mõnusaks massiks. Taigen olgu pigem pisut vedelam kui täitsa paks. Esimesel juhul jäävad nad mõnusalt mahlasemad. Kui lisada liiga palju kookoshelbeid, muutuvad kuivaks ja banaani magus maitse kaob ära. 

Küpsetamisel olla kannatlik ja praadida neid pigem madalamal temperatuuril, muidu kipuvad nad kergelt ära kärssama ja jäävad seest tooreks. 
Kuna neid on päris paras väljakutse ümber pöörata, siis soovitan taigent pannile panna suurema supilusikaga. Ja mul on tunne, et õliga praadimine mängib siinkohal tähtsat rolli, sest ilma kippusid nad liiga panni külge kinni jääma. (Arvan, et neid on võimalik täitsa ka ahjus küpsetada. Kui  keegi proovib, siis andke teada!)

Need mõnusad pannikad on täiesti gluteeni- ja laktoosivabad ja ei sisalda ei pärmi ega suhrkut. 
Võib süüa nii puuviljade, marjade, jogurti, moosi kui ka jäätisega(kel kõht kannatab :)).  Või siis näppudega otse taldrikult. Maitsevad niisama ka hästi!

Head isu ja mõnusaid pühi!

(PS! Banaanipannikad on väga toitvad. Siit saab hunniku süsivesikuid, rasvu, kaaliumi, kaltsiumi, fosforit, folaate ning näpuotsatäie magneesiumi ja A- ja B-vitamiine!)

* Kui ports valmib ühele, siis piisab täitsa ühest banaanist!

No comments: