Follow this blog with Bloglovin :)

Follow on Bloglovin

Monday, February 19, 2018

Mis toimps?

Näete jah, kui kiiresti aeg lendab?? Viimane postitus oli detsembris ning paari silmapilgutusega on kätte jõudnud JUBA veebruar (mis ka kohe läbi saab). Täiesti hämmastav. Samas.. ei midagi uut. Kõik mu postitused algavad täpselt samamoodi. Ma lihtsalt ei saa aru kuhu aeg kaob. (..ja kust tekib tolm ning kuhu kaob raha? Seda ka ei tea. Kui keegi teab, siis olen üks suur kõrv.)

Paar viimast kuud on möödunud uuel töökohal sisse elades, eksamisessist end läbi närides ning rõõm teatada, et ka liigutades. Tõsi, ka puhates ja mängides.

Oma mõttes olen siia päris mitmeid postitusi kirjutanud. Praktikas on aga  nii, et kui tekib see aeg, et maha istuda ja kirjutada, istun ma laua taha küll, kuid asun siis innukalt hoopis värviraamatut värvima. Mulle kohutavalt meeldib. Maandab hästi pingeid.

***
7.detsembri tarkusehammaste tõmbamine pani veidi pikema põntsu, kui algselt planeerisin (lootsin. kartsin!?). Peale nädalast pausi hakkasin küll vaikselt jalutama ja nagu näha, siis eksisin isegi jõusaali, kuid paranemine oli pisikeste tagasilöökidega. Otseselt ei midagi hullu. Läks õnnelikumalt kui sünnimärkide eemaldamisega (loe: ei mädanenud ega midagi :))). Aga valu...õhhhh... Selline terav ja tugev närvivalu, mis iga kõvema sammu ja tuulega lõualuust teravalt läbi lõikas. Käisin 2x kontrollis, kuna kahtlustasin juba ühe teise hamba all juurekanalipõletikku. Röntgen midagi ei näidanud, seega jäi algne kahtlus, et tõmbamisega sai kolmiknärv pihta ning sellest ka meeletu valu. Kaks kuud hiljem on juba palju parem :)) (iroonia).


Jaanuaris läks põhirõhk tuupimisele (Eksamisess, ajeee!). Aga kuna mul lõualuu niikuinii jätkas valutamist ja nägu oli samuti veidi paistes, oli hea põhjus rahulikumalt võtta. 
Natuke ikka proovisin end liigutada, et tagumik päris lapikuks ei muutuks.

Praegu on olukord selline. Teen vastavalt enesetundele ja sõltuvalt sellest, kui palju mul aega on. Nagu näha, siis olen maksimaalselt talve (nii palju kui seda Tallinnas on) ära kasutanud ning jooksusussid suuskade vastu vahetanud.  Ah, küll jõuab joosta, eks?! Onju!? Millal see talv jälle meid oma kohalolekuga õnnistab. Jaanipäeval ehk, aga muidu on mitu aastat üks lõputu sügis olnud. Nii, et võtan suusatamisest, mis võtta annab.

Jõusaalis meeldib mulle ka. Tean, et paljud kirtsutavad nina ning eelistavad grupis punnitamist üksi pusimisele, kuid mulle see üksiku hundi värk meeldib. Mul on kindel kava, saan seda teha omas rütmis ning täielikult trennile keskenduda. Omas mullis olles. Mõnikord pole isegi klappe kõrva vaja. Lihtsalt naudin iseenda seltskonda ja masinate kangutamist.

Tagasi saali kobisin oma peavalude pärast. Mitu massööri ja füsiot andsid mõista, et vanaviisi enam jätkata ei saa ning tõttöelda pidin nendega nõustuma, sest turjapingest tingitud peavalud olid juba täiesti väljakannatamatud. Tänase seisuga on olemine märgatavalt parem. Pea on valutanud, aga pigem harvem ning positiivse kõrvalnähuna on jõudu loomamoodi juurde tulnud. Tunnen seda suusatades. Ehk mitte esimesel korral, kuid iga sõit edasi on mind aina enam üllatanud. Ma jaksan!


Märts tuleb kohutav. Tean juba ette, sest olgugi, et võtan koolis vaid nelja loengut, on kõik nädalavahetused paksult koolised. Aja ilmselt trenniks leian, kuid kas ka energia. Eks näis. Tööpäevadel ärkan kl 6 ning ega nädalavahetustelgi palju kauem magada ei saa. 
Kindlasti tuleb natuke mõtestatumalt oma liigutamisi ja tudumisi planeerida. 

Muideks! Sain ühel treeneril lõpuks sabast kinni. Treeningplaani mõtet ma veel maha ei ole matnud. Ilmselt alustan sellega aprillist. Märtsi pusin veel ise. Aga see selgub jooksvalt. Eks siis kirjutan täpsemalt. 
Plaan on ikka oma poolmaratoni aega üritada parandada ning siis vaatab juba edasi. Kas võtan eesmärgiks maratonil osalemise või midagi muud vahvat.
***

KOKKUVÕTE:

Detsember 2017
Jooksmine: 14.40km ja 1h 52min
Kõndimine: 47.25km ja 10h
Sõudmine(indoor): 10.90km ja 50min
Jõusaal: 7h 30min
Kokku: 72.55km ja 20h 13min

Jaanuar 2018
Jooksmine: 13.23km ja 2h 
Kõndimine: 27.87km ja 4h 55min
Sõudmine (indoor): 6.45km ja 30min
Jõusaal: 9h
Kokku: 48.55min ja 17h 46min

Veebruar 2018
Jooksmine: 20.54km ja 2h 33min
Kõndimine: 39.88km ja 7h 54min
Suusatamine: 81.91km ja 7h
Ellips: 3.05km ja 55min (mina ei tea kuidas selle peal kilomeetrid nii aeglaselt kogunevad)
Sõudmine: 2.15km ja 10min
Plangud: kokku 1h ja 40min 
Kokku: 148km ja 26h ja 39min

2 comments:

Kätlin said...

Ma ei ole ammu jõudnud oma lemmikblogisid lugeda, aga aeg-ajalt ikka satun ja vaatan, et mis toimub. Hea meel, et sa ikka blogid. Ma ei viitsinud seda enam teha, kuigi aeg-ajalt sõrmed ikka kibelevad kirjutama. Samas jooksmisega umbes nagu sul, et vahepeal vajub ära, muu elu sõidab sisse (või mõni haigus), aga lõpuks jõuan ikka selleni tagasi. Praegu muidugi sellises taktis, et tunnen nagu alustaks jälle nullist (millal see tunne lõpuks kaob? :D).
Mis võistlusi plaanid selleks aastaks?Kas Tartu JM?

Helina A. said...

Väga piinlik, aga avastasin su kommentaari alles praegu, kui lihtsalt oma blogi-feedi ketrasin. Huvitav, et mul on küll märgitud, et uuest kommentaarist tuleks teavitus meilile ja varem tuligi, kuid enam ei tule :O

Ma olin väga pettunud, kui su blogi ära kadus :) Tore lugemine oli! Nii, et kui näpud aegajalt sügelevad, siis mõtle sellele, kuidas seda sügelust sügada :)

Selle nullist alustamise kohta ütlen ma kogemusest seda, et algul jah ongi selline natuke lootusetu tunne, aga kuna sa oled ka varasemalt jooksnud ja trenni teinud, siis sellest nullpunktist saab suht kergelt üle. Algust tuleb muidugi mõistusega võtta, muidu kui kohe üle tõmmata, siis kaob tahtmine kiirelt ära. Aga kui tõesti rahulikult alustada, läheb ruttu mõnusaks ja siis tekib juba rutiin ja trenn pakub head emotsiooni.

Selleks aastaks on planeeritud veel Pärnu kahe silla jooks ja Tallinna poolmaraton. Kuskil tahaks äkki veel joosta, aga ei ole veel otsustanud, kas näiteks Paide-Türi jooks või Tartu linna(pool)maraton. Kahjuks need ühel nädalavahetusel.
Ja siis on veel mõttes Saaremaa kolme päeva jooks, kuid selles ma veidi kahtlen.