Follow this blog with Bloglovin :)

Follow on Bloglovin

Friday, January 20, 2012

Tervis 12

Kuna praegu on kole haigustelaine, siis mõtlesin, et teen oma efektiivsete ravimite/ravivõtete top 12. Mõned on profülaktikaks, mõned raviks, aga kirja lähevad ainult need, mis on mind reaalselt aidanud. Mine tea, äkki aitavad teid ka :)

1) Citrosept - Kunagi oli ta eriti rämeda maitsega õline vedelik purgis, millesse oli mul null usku, aga nüüd rohkem uurides, olen aru saanud tema kasulikest mõjudest. Selleks, et rääkida asjast, pean alustama pisut kaugemalt. Paljud(ok, oleme ausad, enamus) inimesed armastavad mõnusalt magusaid nisutooteid, pastat ning piimatooteid. Kuna esimesed sisaldavad gluteeni ja viimased ei sobi lihtsalt väga paljudele, tekib nende nõrgukeste soolte seintele limakiht. Lima on paha. Miks? Sest kui batsill tungib inimese organismi, siis peaks ta saama kinnituda soole seinte külge, et organism ta ära tunneks ja saaks kohe lahingut alustada. Kui see võimalus puudub, rändavad batsillipoisid hingamisteedesse ning siis on juba võidelda hilja. Algab haigus ning ravimine. Seega Citrosept on haiguste ennetamiseks. Puhastab organismi liigsest jamast. Juua võib teda apelsini- või greibimahlaga. Ainult, et kes tarvitavad retseptiravimeid, uurige oma ravimiinfot, kas tohite kasutatavate ravimitega greipi süüa või greibimahla juua. Osade ravimite puhul on see vastunäidustatud!

2) Ingveri-sidrunitee meega - Valad tassi kuuma vett täis, võtad 1tl täie riivitud ingverit, lõikad sekka mitu viilu sidrunit ning paned maitse järgi mett. Algul võib ingveritee pisut liiga vürtsikas tunduda, kuid mina olen õppinud teda hindama ja armastama. Palaviku puhul ei tasu teda väga lahmida(Selleks puhuks on pärnaõietee või vaarikavarretee), aga kui tunnete, et olete trennis külma saanud, on see üks parimaid ja kiiremaid viise, kuidas seest soojaks lüüa!

3) Gripp-Heel homöopaatilised tabletid - Võite nüüd nina kirtsutada ja mõelda, et mida teeb üks valge laetud jublakas, aga mina ütlen, et teeb! Kui õigel hetkel jaole saad, siis päästab see jublakas sind 7 päevast nohust ja muust jamast. Soovitavad isegi apteekrid, kes pole ravimifirmade poolt ära ostetud ning kes ei ürita sulle pähe määrida Coldrexi või Sudafedi. Mina olen need kaks igal juhul täiesti ära unustanud, sest on olnud paar juhust, kus tänu sellele keemiale lõpetas minu keha haiguse vastu võitlemise. Need võivad ju luua hetkeks sellise petliku tunde nagu oleksid terveks saanud, kuid tegelikult varjavad nad hoopis sümptomeid.

4) Astelpaju saialille kurkupritsitav õli - Pole eriline kurkupritsitavate asjade fänn, eriti kui nad maitsevad rõvedalt, aga see on täitsa talutav. Vähemalt on ta efektiivne. Kui taruvaik võib kasu asemel pigem kahju teha(oma vänge toime tõttu), on see õline ollus valutava kurgu jaoks nagu pehme pai. Võib öelda, et kui kurgus valusalt kraabib, siis peale pritsimist on mõneks ajaks rahu majas!

5) Islamint - Nendest isla asjandustest kõige parem. Mõikab hästi ja toime kestab samuti kauem kui teistel. Samuti on tal teistest tugevam bakterivastane toime. Kui kurk valutab või punane, siis proovige islaminti kah!

6) Soolvesi küüslauguga - Puhas maagia, mis päästis mind aastate eest adenoidide opist. Vedelik peaks olema täpselt nii küüslaugune, et tunned ninas kerget actionit, aga põleda ei tohi. Tilgutada 6-8x päevas. Teeb nina lahti ja hävitab batsille.

7) Musta rõika mahl - Aitab hästi köha puhul. Mustrõigas riivida ja pigistada paari supilusikatäie jagu mahla. Selline kogus võtta 3x päevas. Tuleb ettevaatlik olla, et maole ei hakkaks. Selleks süüa midagi ette(näiteks leivaviil) ja juua vett peale. Pidavat sapikivide puhul kah aitama, aga sellega kogemust pole. Sisaldab palju kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi, rauda ja vitamiin C'd.

8) Kummel ja kortsleht - Enamasti kui põiepõletik kimbutab, soovitavad nii arstid kui apteekrid võtta jõhvikaekstraktiga tablette või juua jõhvikamahla, kaseleheteed või muid põieteid. Kahjuks jätavad nad midagi rääkimata. Jah, jõhvikas on küll tugeva puhastava toimega ning muudab uriini happeliseks, mis aitab baktereid tappa, kuid ainult ühtesid baktereid. Teistele, mis hoopis enamasti inimesi põiepõletiku näol kimbutavad, on happeline keskkond mõnusaks koduks. Niisiis, kui olete võtnud juba juppaega jõhvikaekstraktiga tablette või ravinud ennast eelpool nimetatud teedega, aga tulemus null, proovige kummelit, kortslehte ning võimalusel ka arbuusi. Need kolm muudavad uriini aluseliseks ning olukorra põies rahulikumaks.

Vahel on nii, et põiepõletik ise hakkab juba taanduma, aga jõhvikad on põies olukorra nii happeliseks muutnud, et põletavat tunnet tekitab hoopis ülihappeline keskkond, mitte põletik!

9) Salvei+äädikas+mesi - Veel üks kombo, mis aitab ägeda mandlipõletiku või kurguvalu puhul. Soovitan salveiteed keeta nõrgal tulel sellistes kogustes nagu paki peal kirjas(1 tassi tee tegemiseks). Kui tee valmis, tuleks lisada 1spl täis äädikat ja 2spl täit mett. Sega hoolega läbi. Kuristama peaks sellega nii, et vedelik oleks võimalikult soe. Mitte kõrvetavalt tuline, aga kuristamiseks talutav. (Eesmärk ei ole endale kahju juurde tekitada!) Soe peab ta olema just sel põhjusel, et baktereid hävitada! Ise katsetasin, kui põdesin viimati mingit kurgujama ja peab tunnistama, et sel hetkel oli ainuke, mis aitas.

10) Greip - Minu jaoks täielik võlu puuvili! Aga tuletan meelde, et kontrollige oma ravimiinfolehti, osade rohtudega ei soovitata greipi koos süüa. Kuna greip on samuti aluseline(Kuigi viimases Kodutohtris üritati selgeks teha, et nii sidrun kui ka greip on happelised.. Andke andeks, aga isegi internet on täis infot, et nii see ei ole!), siis soovitatakse teda näiteks süüa(või mahla juua) maohaavade puhul või kõrvetiste leevendamiseks. Mina olen katsetanud, tuttavad on katsetanud, perekonnaliikmed on katsetanud - toimib! Kui julgete, katsetage ka! Lisaks immuunsüsteemi tugevdamisele ja soolikate puhastamisele, aktiveerib see imevili veel maksa tööd.

Greip sisaldab palju C-vitamiini, orgaanilist hapet, mis toimib antioksüdeerijana ning aitab kehal rohkem toidust omastada rauda, foolhapet, kaltsiumi ja antioksüdante.

Greibis on kaks korda nii palju kiudaineid ja pektiini kui õuntes ja banaanis, sisaldades lisaks veel foolhapet, mis on vajalik naharakkude uuendamiseks aidates nahal vähendada vananemise märke.

11) Green oil - Green Oil kapsel koosneb omavahel hästi tasakaalustatud oomega-3, -6 ja -9 rasvhapete segust, mis on saadud külmpressimise teel linaseemne, rapsiseemne ja kuldkepiseemne õlist. Mina söön neid kapsleid sügis-talvisel perioodil, kui liigesed kipuvad liialt raksuma. Aitab? Aitab! Ja mulle meeldib, et neid võttes ei hakka ülejäänud päeva jooksul vastikut kala maitset üles ajama. Täpsemat infot lugege SIIT!

12) Corsodyl - Kellel on selline ebameeldiv probleem, et lööb suu ville täis(kurgulakke ja igemetele) või tekivad väga valusad põletikulised laigud, sellele on just see suuvesi lahenduseks. Kui selle nimega suuvett pole saada, küsige apteegist analoogi. Neil on kindlasti teise firma suuvett, mis sisaldab samu aineid ning on sama toimega. Aitab ka neid, kellel tarkusehambad läbi igeme pressivad (koostöös Kamistadiga). 5+ toode!

Järjestus ei ole kindlasti mitte paremusjärjestus, pigem nii nagu meelde tuli.

Mis nippe teie kasutate, et terve püsida?

No comments: