Follow this blog with Bloglovin :)

Follow on Bloglovin

Tuesday, February 26, 2013

Gluteeni- ja laktoosivabad Provena šokolaadimuffinid

Foto: www.provena.fi
Mingid päevad tagasi oli jube magusaisu. Mõtted vaarikamoosiga leivast või magusast teest jätsid mind absoluutselt külmaks ning mõrušokolaad ei saanud samuti minu veetlemisega hakkama. 
Tahtsin kooki!

Šokolaadikoogi jaoks oli šokolaadi siiski liiga vähe ning muid komponente kippus ka kapis nappima. Küll aga põrnitses kapist mind üks gluteeni- ja laktoosivaba šokolaadimuffinsipulber, millel seltsiks veel šokolaaditükid. Miskipärast olin teda siiani pigem sügavamale kappi lükanud, kui mõelnud pulbri realiseerimisele. 

Mingit usku mul sellesse pulbrisse polnud, sest kord katsetatud sojajahust topsikoogid olid...imelikud. Magusaisu sai siiski põlgusest võitu ning uurisin, mis imevigureid vaja teha, et pulbrist väiksed keeksid saaksid. 

Toimetamine imelihtne! Sulatada umbes 150g margariini(mina panin laktoosivaba võid) ning sekka 3 muna(minul oli kapis vaid kaks). Kuna mass tuli pisut liiga paks, lisasin juurde ka törtsu õli(usun, et võib panna ka sutsu vett või nt (laktoosivaba)piima. 

Kokku sai 9 keskmise suurusega muffinit, millele tegin katteks peale mõrušokolaadi(täpset protsenti ei tea, aga üle 80% kakaosisaldusega peaks olema)glasuuri. 
Koguseid ei oska öelda, kuid segusse läks väike tükk laktoosivaba võid, allesjäänud mõrušokolaad, 2tl palmisuhkrut(mõnus suhkruasendaja/magusaine diabeetikutele, kaalujälgijatele või neile, kes valget suhkrut või suhkrut üldse ei tarbi) ning pigistasin poolikust apelsinist mahla sisse. 

Kaunistuseks peale pandud sarapuupähklid andsid juurde nii mõnusa meki, et järgmine kord puistan neid kindlasti taignasse kah. 

Foto: Erakogu
Muideks, väiksed šokolaadikeeksid maitsesid imeliselt! Kaera- ja riisijahu annavad muffinitele mõnusa õhulisuse ja nad ei ole puised nagu saepuru. Väga mõnusad ja maitsvad! Nagu päris!

Palmisuhkur - saadakse palmiõite kristalliseerunud nektarist. See on väga toitainete rikas, sisaldades elutähtsaid vitamiine, mineraale ja fütotoitaineid, sealhulgas kaaliumi, tsinki, rauda, vitamiine B1, B2, B3 ja B6. Maitseomadustelt sarnaneb toor-roo suhkrule, kuid on veelgi karamellisem. Väga madala glükeemilise indeksiga, mille tulemusel glükoos vabaneb verre aeglasemalt, hoides ära ka veresuhkru kiire tõusu. Sobib ideaalselt tee või kohvi sisse, magustoitudesse, küpsetistesse jne. 
Kel huvi, siis uurige SIIT või SIIT! :)
Saadaval mahepoodides!

No comments: