Follow this blog with Bloglovin :)

Follow on Bloglovin

Tuesday, September 23, 2014

E-treening/Ikka on kiire veel!

Kui ruubikukuubiku lahendamine kuidagi ei edene, tasub see mõneks ajaks käest panna ning millalgi hiljem uuesti proovida. Ehk siis teisisõnu - kui juhe kokku jookseb, paki asjad ja sõida nädalavahetuseks Otepääle. 

Tartu rattamaraton jäi sel aastal sõitmata. Otsustavaks sai pinges ja teibitud ülaselg, mille seisukorda mitu tundi velo otsas küürutamine kuidagi parendanud ei oleks. Nii, et kibe tunne hinges, seisin seekord hoopis raja ääres ning elasin omadele kaasa :) Rõõm seegi. 
Maratoni auks tegin eile ühe pika ja rahuliku "rattasõidu" jõusaalis velo seljas. Olin täitsa ära unustanud milline piin on tagumikule ja ajule 90min kohapeal paigal istuda. Aga noh, siseruumi plussid tegid valiku lihtsaks - soe ja vihma ei saja. 

Kuigi nö otsustavad trennid sai Tallinnas ära tehtud(loe: lidusin nii, et hing paelaga kaelas), jäi üks mõnus maasikas ka Otepääks. Esialgselt oli plaanis küll 100-110min 8min+2min rütmis matk, kuid Otepää maastik mängis plaani veidi ümber ning matkast sai lihtsalt rahulik sörk, mille sisse jäänud suuremad tõusud jalutasin. 

Seekord ei ole millegi üle nuriseda. Tundub, et vaikselt kohanen ja arenen. Sellised pikad ja rahulikud trennid on mu vaieldamatud lemmikud. 
Mis aga nendesse lühematesse sutsakatesse puutub, siis ilustama ei hakka ja ütlen ausalt, et need kiirust arendavad trennid on minu jaoks jätkuvalt paganama rõvedad. Üks asi on ennast tahtejõuga kodust välja ajada, kui üldse ei viitsi(õnneks viimasel ajal ei ole seda probleemi enam olnud), kuid hoopis teine asi on sundida ennast iseseisvalt mugavustsoonist välja jooksma. Südametunnistus ei ole lasknud siiani veel viilida. Muidugi tahaks iga teine või kolmas kord  maha kükitada ja paelu siduda, kui raskeks läheb, kuid vaevalt selle oskuse kiirust 4ndal väga hinnataks. Nii, et täiskäik sisse ja edasi.

Midagi pole teha. Kuna alternatiive pole ja ebamugavustunne on kasvamisprotsessi vältimatu osa, siis jään vaid lootma, et sellest kõigest on poolmaratonil kuhjaga kasu. 

Sellel nädalal uue hooga. Ikka on kiire sees veel. No kuhu ometi? :)

E: kerge aktiivsus
T: jooks 10-15 min soojaks, 6X 50 sek aktiivne tõusujooks koos korraliku pulsi taastumisega. Seejärel 10 min jooksu vahele. Trenni teises pooles tempojooksud 1X1000 m (5:00-5:15) puhkuseks 3 min sörki ja 2X500 (2:20-2:30) puhkuseks 2 min sõrki. Lõpetuseks 5-10 min jooksu ja kõik. 
K: ratas/rull taastavaks ~90 min.
N: jooks 10-15 min soojaks. Tempojooksud mugavuse piires, punnitama ära hakka. 9 min kiirelt/ 4 min + 7 min kiirelt/ 3 min + 5 min kiirelt/ 2 min + 3 min kiirelt/ 1 min + 1 min kiirelt. Lõdvestuseks 10 min
R: Puhkus! 
L: jooks maastikul või matk (8 min jooks + 2 min kõnd) 80 min
P: puhkus või kerge aktiivsus (ratas/ujumine) 

2 comments:

dr Holden said...

Kui tahad kuubiku alast õpetust, siis olin Eestis ilmselt üks esisajast, kes selle kokku pani, enne süsteemide saabumist - omast peast, oma IQ abil!

Helina A. said...

dr Holden: Paned kokku ainult kolmemõõtmelisi või ka abstraktseid?